‘Later’ begint vandaag

Financieel inzicht voor ondernemers in privé

De Financiële Vormgever geeft je inzicht en advies bij vragen als:

  • Wat zijn mijn persoonlijke wensen en doelen, nu maar ook voor later? (bijv. eerder stoppen met werken, tweede huis etc.)
  • Hoe financier ik die doelen?
  • Heb ik nog voldoende tijd om extra vermogen op te bouwen voor pensioen? 
  • Welk inkomen heb ik nodig voor een onbezorgde oude dag?
  • Kan mijn gezin rondkomen wanneer ik arbeidsongeschikt raak of overlijd?


Als ondernemer ben je druk met de dagelijkse gang van zaken: acquisitie plegen, klanten bezoeken, facturen op tijd de deur uit; je kent het wel. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jezelf? Of je pensioen regelen? Dat komt later wel. Bovendien kun je de risico’s best dragen, en zo’n verzekering betekent nu eenmaal een behoorlijke aanslag op je besteedbare inkomen… Toch?    

Eerder stoppen met werken?
Hypotheek oversluiten?
Financiële rust
Lagere hypotheeklasten?
Dromen realiseren!
Financieel plan 2.0
Minder willen werken?
Vermogen overdragen?
Financiën na echtscheiding
Belasting besparen
Een onbezorgd pensioen
(Starters) hypotheek?
Financieel advies bij samenwonen
Geen financiële zorgen bij AO

Waarom niet nu!
Voor veel ondernemers is hun bedrijf de belangrijkste bron van inkomen en vermogen. De vent (of vrouw) is de tent. Arbeidsongeschiktheid of pensioen betekent in zo’n geval het einde van je onderneming. Dat heeft directe gevolgen voor je financiële situatie en dat van je (eventuele) gezin. Hetzelfde geldt voor gebeurtenissen als de aankoop van een woning, trouwen, gezinsuitbreiding of echtscheiding.


Grip op je financiële toekomst
Bij De Financiële Vormgever geven we je helder inzicht in je financiële situatie, nu en later. We maken je bewust van eventuele risico’s en helpen je met creatieve oplossingen die inkomensvoorzieningen betaalbaar maken en jou dichter bij je doel brengen. Dat geeft rust. Zo houd je meer tijd en energie over om te doen waar je goed in bent: ondernemen.


Zo werkt het:
In een persoonlijk gesprek bespreken we wat jouw motieven zijn voor het ondernemerschap, wat de doelstelling is van de onderneming in de privésfeer, en hoe het inkomen uit de onderneming kan bijdragen aan het behalen van jouw wensen en doelen. Vervolgens maken we aan de hand van je gegevens een eerste analyse op basis van de stoplichtmethode: rood, oranje, groen. Rood en oranje betekent werk aan de (financiële) winkel. Voor oplossingen op maat werken we nauw samen met externe specialisten (budgetcoaches, mediators, accountants, notarissen) en organisatiedeskundigen, maar ook met loopbaan- en lifestylecoaches.


Wat kost het?
De Financiële Vormgever gunt iedere ondernemer een financieel plan voor een schappelijke prijs. Onze dienstverlening start altijd met een vrijblijvende kennismaking. Gewoon bij jou thuis aan de keukentafel. Voelt het goed, dan kunnen we verder op de manier die het beste bij jou past. Heb je voldoende aan een klankbordgesprek? Wil je graag een beknopte financiële analyse op papier? Of een uitgebreid traject met periodieke updategesprekken? Jij bepaalt. We werken volledig onafhankelijk! We kijken ernaar uit je te ontmoeten.