Werkwijze

en Online Geldplannen van het Nibud

Diensten

  • Hypotheken
  • Financiële planning
  • Risicoscan ondernemers
  • Financiële vitaliteit
  • ... en elk ander financieël vraagstuk

 

Inzicht en maatwerk in geldzaken
De Financiële Vormgever geeft je helder inzicht in je financiële situatie, nu en later. We maken je bewust van eventuele risico’s en helpen je met creatieve financiële oplossingen die je dichter bij jouw doel(en) brengen. Bij ons kies je zelf welke ondersteuning je daarbij wenst:
 

Stoplichtmethode

1. Klankbordgesprek
Tijdens een klankbordgesprek krijg je inzicht in de financiële consequenties van jouw dromen, wensen en doelen. En bespreken we welke eventuele risico’s het bereiken hiervan in de weg (kunnen) staan. Voor sommigen is deze bewustwording al voldoende om zelf verdere stappen te kunnen ondernemen.
 

2. Beknopte financiële analyse
Aan de hand van een korte vragenlijst en een aantal financiële stukken maken wij een eerste analyse van jouw financiële situatie. Dit gebeurt op basis van de stoplichtmethode: rood, oranje, groen. Rood en oranje betekent werk aan de (financiële) winkel. De analyse laat precies zien met welke zaken je concreet aan de slag kunt.
 

3. Vervolgtraject
Desgewenst helpen we je met financiële en creatieve oplossingen die ervoor zorgen dat jij het leven kunt leiden dat bij jou past. Hiervoor werken we nauw samen met aanbieders van financiële producten en externe specialisten (budgetcoaches, mediators, accountants, notarissen), maar ook met loopbaan- en lifestylecoaches. Zo kunnen we zowel mensen met een overschot aan geld (financiële planning) als mensen met een financieel tekort (financiële coaching) of met structurele geldproblemen (budgetcoaching) goed begeleiden en adviseren.

Eerder stoppen met werken?
Hypotheek oversluiten?
Financiële rust
Lagere hypotheeklasten?
Dromen realiseren!
Financieel plan 2.0
Minder willen werken?
Vermogen overdragen?
Financiën na echtscheiding
Belasting besparen
Een onbezorgd pensioen
(Starters) hypotheek?
Financieel advies bij samenwonen
Geen financiële zorgen bij AO

Geldplannen


Toets uw financiële situatie met de geldplannen van het Nibud
De Financiële Vormgever biedt je de online geldplannen van Nibud/Startpunt Geldzaken, met concrete tips om je financiële situatie te versterken. De geldplannen zijn samengesteld door het Nibud, in samenwerking met de Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Er zijn geldplannen voor sparen, aflossen of beleggen, voor de aanvulling op je pensioen en voor de studie van (klein)kinderen. Ook zijn er geldplannen voor als je (tijdelijk) geld tekort komt of beter rond wilt komen.

In deze animatie wordt kort uitgelegd hoe de geldplannen werken.
 

Maak gebruik van de geldplannen
Ga naar www.startpuntgeldzaken.nl/Finvorm en kies het geldplan dat bij jou past. Je vult het geldplan anoniem in. Elk geldplan levert een actieplan op. Met dat actieplan kun je zelf aan de slag of je kunt contact opnemen met De Financiële Vormgever voor een persoonlijk adviesgesprek. Zo werk je aan de versterking van jouw financiële situatie.