Financiële vitaliteit
Eerste hulp bij vragen over geld
De Financiële Vormgever draagt voor de werkgevers bij aan:
- een positieve merkbeleving/bedrijfsimago
- sluit aan bij MVO-principes
- ondersteunt de zorgplicht die je als werkgever hebt
- voldoet aan de Wet pensioencommunicatie
- verlaagt (ziekte)verzuim/absentie
- verhoogt medewerkertevredenheid
Voor de werknemers betekend dit:
- eenvoudig toegang tot betaalbaar en onafhankelijk financieel advies
- minder verzuim (gesprekken vinden plaats op het bedrijf)
- financieel inzicht geeft rust
- meer plezier, passie en aandacht in/voor het werk
“Als jij goed bent voor je personeel, dan zorgen zij ook goed voor jouw klanten.”
-Richard Branson-
Als werkgever ben je gebaat bij medewerkers die goed in hun vel zitten. Want wie in zijn of haar kracht staat, presteert beter. En dat straalt af op jullie klanten. In ieder telefonisch, persoonlijk of digitaal contact zijn je medewerkers immers het visitekaartje van je bedrijf. Dus ‘verwennen’ we werknemers veelal met kerstpakketten, bedrijfsuitjes en abonnementen. Maar hoe effectief zijn die extra’s als medewerkers fundamentelere zorgen hebben? Over geld bijvoorbeeld?
Maar liefst 64% van de bedrijven heeft werknemers in dienst met geldzorgen. Een werknemer met geldzorgen kost een onderneming jaarlijks gemiddeld 13.000 euro. Dit uit zich overigens niet alleen in loonbeslagen. Vaak zijn er ook verborgen zorgen, bijvoorbeeld over het inkomen op de lange termijn. Financiële zorgen leiden vaak tot een (tijdelijke) afname van de productiviteit en een hoger ziekteverzuim. Daarom introduceert De Financiële Vormgever een nieuwe arbeidsvoorwaarde: Financiële Vitaliteit.
In de praktijk
Op basis van onderlinge afspraken brengt De Financiële Vormgever periodiek een bezoek aan je bedrijf. Tijdens deze financiële spreekuren kunnen werknemers vrijblijvend bij ons terecht voor informatie en persoonlijk advies. Aan de hand van een korte vragenlijst maken wij een eerste analyse op basis van de stoplichtmethode: rood, oranje, groen.
Rood en oranje betekent werk aan de (financiële) winkel. Desgewenst helpen we werknemers met (maatwerk)oplossingen om hun doelen te bereiken. Hiervoor werken we nauw samen met externe specialisten (budgetcoaches, mediators, accountants, notarissen) en organisatiedeskundigen, maar ook met loopbaan- en lifestylecoaches. Zo kunnen we zowel medewerkers met een overschot aan geld (financiële planning) als medewerkers met een financieel tekort (financiële coaching) of met structurele geldproblemen (budgetcoaching) goed begeleiden en adviseren.
Wat kost deze arbeidsvoorwaarde?
Je investering hangt af van welke ondersteuning jij je werknemers wilt bieden. Kies je voor een eenmalige financiële analyse, of voor oplossingsgerichte vervolggesprekken eventueel voor incidentele interventies zoals bijvoorbeeld bij reorganisaties, ontslag, langdurig ziekteverzuim, pensioen en meer of minder werken.
We maken met plezier een offerte op maat!